Kusken Peter Eriksson har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att hästen sparkat bakut och träffat honom i huvudet. Foto: Foto-Micke

Efter olyckan på Rättvikstravet – kusk förd till Akademiska i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Kusken och travtränaren Peter Eriksson fördes under måndagskvällen till Falu lasarett med ambulanshelikopter efter en allvarlig olycka på Rättvikstravet. Region Dalarna meddelade under tisdagen att han förts vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vidare vård.

Olyckan inträffade under måndagskvällen i samband med att det andra loppet skulle starta.

– Det var hästen som sparkade bakut och träffade så illa att kusken träffades i huvudet, vilket gjorde att han ramlade ur vagnen bakåt, förklarar Sven Eriksson, travbanechef vid Rättvikstravet, och fortsätter:

– Kusken var vid medvetande när han lämnade banan i ambulanshelikopter. Han får nu bästa möjliga vård. Det var otäckt men vi hoppas att det går bra.

Förflyttad till annat sjukhus

Peter Eriksson fördes till Falu lasarett och där Region Dalarna under måndagskvällen uppgav att han var svårt skadad. Under tisdagen uppgav regionen att mannen flyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Han opereras nu så vi vet inte mer i nuläget, säger Peter Erikssons bror Ulf Eriksson när vi når honom under tisdagseftermiddagen. Han berättar att det handlar om skador på okben och näsben.

Tävlingarna fortsatte

Efter olyckan på måndagskvällen så fortsatte tävlingarna ungefär en halvtimme efter händelsen.

Travbanechef Sven Eriksson uppgav till TT att han trodde det var rätt beslut att dra i gång så pass snabbt igen.

– Tyvärr händer ju sådana här olyckor lite då och då. Jag tror, i och med att han var vid medvetande, så tror inte jag att någon reagerade så på det, säger han till TT.

Loppen fortsatte efter olyckan som inträffade på måndagskvällen. Foto: Foto-Micke

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.