Jonas Sjans, affärsområdeschef på Borlänge Energi, står framför en landskapsvy med höstlöv och en industriell anläggning i bakgrunden. Väg och grus är synliga på marken, och det finns ett stängsel i närheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man skadades svårt i en arbetsplatsolycka på Borlänge energi på fredagsmorgonen. Hör Jonas Sjans, affärsområdeschef kraft och värme, berätta mer om vad som hände. Foto: Johan Lundahl/SVT

En person svårt skadad – klämdes under kran i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades svårt efter att ha blivit klämd under en kran på gamla pappersbruks-området i Kvarnsveden på fredagsmorgonen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

En person står framför en anläggning omgiven av stängsel. Bakgrunden visar strukturer av byggnader. Personen håller en mikrofon med SVT-logga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olyckan skedde på Borlänge energis område i samband med att en kran skulle demonteras. I klippet berättar SVT:s reporter Johan Lundahl mer från platsen. Foto: Johan Lundahl / SVT

Polis, räddningstjänst och flera ambulanser kallades till platsen strax efter klockan 08 på fredagsmorgonen.

Enligt larmsamtalet till SOS alarm hade en person blivit klämd under en kran.

– Vi har haft ett lyftarbete på plats och nu i samband med att vi skulle demontera den kranen har det hänt en olycka, säger Jonas Sjans, affärsområdeschef kraft och värme på Borlänge energi.

Olyckan skedde på Borlänge energis område.

– Personen ska vara loss från kranen nu, sa Evelina Åström, polisens presstalesperson vid 08.30-tiden.

Mannen fördes strax innan klockan 09 till sjukhus med ambulans och är enligt Region Dalarna svårt skadad.

Under fredagsmorgonen skadades en person i en arbetsplatsolycka på Borlänge energi. Foto: Google Earth, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.