Ny utflyktsgrupp i Avesta ska skapa aktiva familjer – Salam spelar bangolf för första gången: ”Jätteroligt”

Uppdaterad
Publicerad

En jämlik fritid – det vill en nystartade utflyktsgrupp i Avesta åstadkomma. Genom att låta familjer, med fokus på de som saknar tidigare kontakt med det svenska föreningslivet, testa på olika aktiviteter vill man hjälpa dem till en meningsfull fritid.

Förra året startade Avesta kommun projektet Jämlikt Krylbo för att minska segregation i stadsdelen på olika sätt. Nu har projektet tillsammans med Fritidsbanken dragit igång en utflyktsgrupp där familjer erbjuds möjlighet att testa på olika aktiviteter.

– Vi vill att föräldrar ska få reda på vad det finns för aktiviteter här i Avesta så att de sen kan hjälpa sina barn att bli aktiva, säger Sally Al Saudi, projektledare.

Fiske, boule och tipspromenad

Först ut blev det bangolf som lockade över 40 personer till anläggningen vid Avestaparken.

– Vi hade planer på att testa längdskidor tidigare, men då var det så dåligt väder så det fick vi hoppa över. Men framöver kommer vi att testa på fiske, spela boule och gå en tipspromenad i skogen, säger Sally Al Saudi.

I klippet: Bangolf och familjemys – häng med på utflyktsgruppens första träff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.