Tält blåste ned i älven under Dansbandsveckan – fyra lätt skadade

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig kastvind tog under lördagen tag i ett stort serveringstält och förde det ut i Västerdalälven. Fyra matgäster skadades, men ingen allvarligt

– Tromben, eller som jag kallar det kastvinden, kom in över området och tog tag i tältet. Det är ju sex gånger tio meter minst och förankrat i betonggrisar, ändå rycktes hela upp. Och det satt ju folk där, säger Lars Bälter, kommunikationsansvarig på Dansbandsveckan.

Fyra personer ska ha fått lättare skador i samband med händelsen, som Dansbandsnytt var först att rapportera om, och ambulans larmades.

Dansbandsveckan

– Men inget allvarligare, alla behandlades på plats.

Kraftig kastvind

Vinden slog till snabbt och väldigt lokalt och enbart det nämnda tältet ska ha drabbats.

– Kastvinden var kanske fem, sex meter i diameter men väldigt kraftig. Lyckligtvis skadades ingen allvarligt.

Tur i oturen

Senare på kvällen ringer krögaren Jocke Åslund upp och bekräftar bilden av ett mycket snabbt händelseförlopp under en annars fin dag. De har fortsatt öppet serveringen, men utan tält eftersom ”det ligger i älven”.

– Det hade kunnat gå mycket sämre, men är beklagligt för dem som kom hit för att ha en fin stund. Vi kommer att kontakta dem igen, vi är måna om att de ska ha det bra, säger Åslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet