Kille som sitter vid bordet och spelar Dungeons & Dragons

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sigges barndomsintresse för spelet Dungeons & Dragons har förvandlats till ett startup-företag, i klippet delar han med sig av sin drivkraft för rollspel och entreprenörskap. Foto: Madlyn Alabdullah

19-årige Sigge bygger en framtid med fantasi och rollspel

Publicerad

I fantasivärlden av rollspel har Sigge från Ljusdal hittat sin kreativitet och sitt intresse, vilket hjälpte honom att bestämma sig för att bli en ung entreprenör som driver ett eget onlineföretag inspirerat av spelet Dungeons and Dragons.

Sigge från Ljusdal började utforska rollspel och särskilt Dungeons & Dragons genom Youtube-kanaler i tonåren. Senare i livet hjälpte detta intresse honom att skapa en vänskapskrets och nu startar han ett eget onlineföretag där han skriver och säljer berättelser och produkter till spelet.

– Det är inte ett så populärt intresse här, men jag har mött flera kompisar genom spelet som uppmuntrade mig att testa att starta ett onlineföretag där jag själv skriver berättelser till det, eftersom jag är bra på det, berättar han.

”Finns inga gränser för kreativiteten”

Hur spelar man Dungeons & Dragons?

Det handlar mycket om fantasi och att tänka utanför boxen. Du har en karaktär som du själv skapar, som är bra på vissa saker och sämre på andra. Spelarna slår tärningar och försöker lösa de problemen som spelledaren ger dem, och det finns inga gränser för kreativiteten i hur vi går vidare i berättelsen, förklarar Sigge.

Sedan studenten i juni har Sigge haft fullt upp med sitt företag. Han jobbar varje dag med skrivandet och marknadsföringen. Nu är det dags att börja sälja och drömma stort för att nå den internationella marknaden av rollspelsentusiaster.

Titta på videon ovan där Sigge berättar mer om rollspelsvärlden och sitt företagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.