Foto: SVT / TT

Högg med kniv – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt för försök till mord i Ljusne i maj i år.

Det var den 22 maj i år i Ljusne, strax söder om Söderhamn, som mannen ska ha knivhuggit en 54-årig man i magen. Mannen skadades så svårt att han hamnade i respirator och kunde i början av utredningen inte höras av polis. Enligt åtalet orsakade knivhugget så svåra skador att 54-åringen kunde ha dött.

Fick hjälp av kvinna

Ytterligare en person, en kvinna i 25-årsåldern hemmahörande i södra Hälsingland, är åtalad för medhjälp till försök till mord då hon påstås ha skjutsat den huvudåtalade till och från brottsplatsen i Ljusne den 22 maj i år.

Gävleborg – mordförsök i Ljusne

Kvinnan och mannen anhölls två dagar efter dådet och häktades sedan den 26 maj. Mannen sitter fortfarande häktad medan kvinnan släpptes den 16 juni. Åklagaren vill att mannen, om han döms, ska utvisas ur landet eftersom man antar att han kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – mordförsök i Ljusne

Mer i ämnet