En man står och fyller en bakelse med grädde i ett kök, medan en tjej ser på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bakar Ali Ajajah delikatessen warbat i hemmet Foto: Lari Honkanen/SVT

Dåligt utbud av arabiska bakverk – Ali i Hudiksvall gör egna

Uppdaterad
Publicerad

Ali Ajajah lärde sig baka warbat på sin pappas bageri i Damaskus i Syrien. Nu bakar han till vänner och bekanta i Hudiksvall för festliga tillfällen.

Warbat kan serveras kalla eller varma, men sägs vara godast när de är färska. Lika viktig är själva doften av nygräddad warbat, som får glada minnen från festligheter att väckas till liv, på samma sätt som doften av nybakade lussebullar och pepparkakor.

– Själva doften påminner mig om hemlandet, högtider, kompisar och familjen, säger Ali Ajajah.

Inte samma känsla från affären

– Känslan blir inte samma när man köper färdigt i affären, säger Madde Alabdullah.  

Ali tror att det finns någon warbat-kunnig konditor i varje kommun. Men alla är inte lika bra på att berätta om det.

– Ali är ett proffs och jag försöker sprida ordet till alla mina kompisar, säger radarpartnern och vännen Madde Alabdullah.

Klicka på klippet och se när Ali bakar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.