Foto: Montage

Ännu ingen misstänkt gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

En tappad mössa och kommunens övervakningsbilder, det är just nu de främsta bevisen i jakten på bockbrännaren i Gävle.

– Gävle kommun har haft bocken kameraövervakad och idag har vi fått bilderna. Vi ska försöka få fram en ansiktsbild, säger Mikael Hedström, presstalesman för Gävleborgspolisen.

Det skulle ju vara ett väldigt avancerat övervakningssystem, men det är alltså inte säkert att det går att få fram sådana detaljer?

– Jag har inte sett bilderna själv, men vad jag förstår så är det det kraftiga ljusskenet efter att gärningsmannen tänt på ett problem.

Polisen hoppas också på att fler vittnen som har filmat händelsen hör av sig.

Den mössa som gärningsmannen tappade under flykten är ännu inte analyserad, men polisen är helt säker på att mössan är gärningsmannens och att den innehåller DNA. Man vet också var mössan är köpt. Men någon misstänkt gärningsman har man ännu inte.

– Tiden är på vår sida och vi har DNA, så om personen fortsätter att begå brott så trillar den dit förr eller senare, säger Mikael Hedström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.