Berusad förare i Sandviken krockade – och stal trafikljus

Publicerad

En förare i 60-årsåldern kolliderade med och stal ett trafikljus på Gävlevägen i Sandviken. Efter olyckan fortsatte mannen att köra trots punktering och rökutveckling från bilen. Polisen hittade trafikljuset i mannens bagagelucka.

Polisen larmades klockan 03.29 under natten till söndag om en trafikincident på Gävlevägen i Sandviken, där en förare hade kolliderat med ett trafikljus och kört ned det.

Vid ankomst till platsen bekräftades det att föraren var påverkad och trafikljuset återfanns i hans bagageluckan. Mannen är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik och stöld.

Trafikljuset har tagits i beslag av polisen.

– Vi har anmält att ett trafikljus saknas på platsen eftersom vi tog det i beslag, men i övrigt skulle det inte vara någon fara att köra där, säger Magnus Jansson Klarin presstalesperson vid polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.