Räddningledaren Gunnar Lööf vid branden i Stocka. Foto: Mikael Johansson/SVT

Brand i emballagefabrik i Stocka: ”Totalt nedbrunnet”

Uppdaterad
Publicerad

En emballagefabrik i Stocka, i Nordanstigs kommun, började under natten till tisdag att brinna. På morgonen berättar räddningstjänsten att flera byggnader brunnit ned helt och hållet.

– Det är stora värden som har försvunnit, berättar Gunnar Lööf, insatsledare på räddningstjänsten, och förklarar att det är en emballagefabrik, en lagerlokal och en butik, med bland annat snöskotrar, som förstörts i branden.

Så här såg det ut tidigare under morgonen, när en fabrik, en lagerlokal och en butik totalförstördes i en brand. Brandorsaken är ännu okänd, men polisen utreder händelsen som mordbrand. Foto: Norrhälsinge räddningstjänst

Tre styrkor på plats

Vid 01:22 kom första larmet till SOS Alarm och styrkor från Nordanstig, Jättendal, och Hudiksvall har varit på plats. Vid 05.20 på tisdagen berättar Gunnar Lööf att räddningsarbetet övergått mer till bevakning.

Misstänkt mordbrand

Matilda Isaksson, RLC-befäl på polisens ledningscentral region Mitt, berättar att polisen varit på plats och kommer åka dit igen när elden är helt släckt.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, förklarar hon.

Vid 13.20 berättar Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson på polisen, att man nu spärrat av platsen och ska göra en teknisk undersökning så snabbt det är möjligt.

Har ni någon misstänkt?

– Nej, det har vi inte, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Se de dramatiska bilderna från branden och hör räddningsledaren berätta om branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.