Bromangymnasiet kommer inte att ha något öppet hus som går att besöka personligen, i stället satsas det på ett digitalt öppet hus med filmer och chattrum. Foto: Robin Herzog/SVT

Annorlunda öppet hus på Broman – digitalt för alla

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-22 november har Bromangymnasiet öppet hus inför gymnasievalet. Men på grund av coronaviruset och trängselrisken blir det ett digitalt sådant för första gången. Omställningen till digitala besök görs även på flera andra skolor i länet.

Ett öppet hus under ett vanligt år på Bromangymnasiet brukar dra till sig omkring 500-600 gäster men på grund av viruset ställs arrangemanget in. I stället ställer skolan upp med cirka 15 filmer som finns tillgängliga på skolans sajt där lärare och elever visar upp och berättar om skolan.

– Det kommer finnas filmer, det kommer finnas information, man kommer kunna ta en digital rundtur på skolan och vi kommer ha en chatt, säger Urban Wickman, verksamhetschef för gymnasieskolan i Hudiksvalls kommun.

Coronaviruset i Gävleborg

”Jag var inställd på att åka dit med kompisarna”

SVT Gävleborg pratade med Love Däldehög som går i årskurs 9 och är intresserad av att besöka gymnasiet.

– Jag kommer nog att sakna att kunna vara där på plats men förhoppningsvis är det inte så stor skillnad. Jag var inställd på att åka dit med kompisar och se hur det ser ut. Nu blir det nog mer att man pratar med släktingar och vänner som går på skolan om hur den är. Men Bromangymnasiet har gjort flera filmer och det är bra att de lagt ner tid på sånt, säger Love Däldehög som går i årskurs 9 på Läroverket i Hudiksvall.

Hör Urban Wickman berätta mer om det öppna huset och se delar av skolans filmer i klippet ovan.

Viktiga datum inför gymnasievalet 2021

• Gymnasieval: 18 januari-12 februari

• Preliminär antagning: Vecka 15

• Omval: 19 april-7 maj

• Slutlig antagning: Visas på webben den 1 juli

• Sista svarsdatum och tid: 23 juli klockan 16.00

• Reservantagning: 2 juli-31 augusti (skolorna tar över reservantagningen den 1 september)

Källa: Antagningskanslier på uppdrag av SKR och Gymnasium.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet