En hockeyspelare i en vit tröja står på sidan av rinkens is och håller i en mikrofon. En reporter med en svart jacka ställer frågor. I bakgrunden syns ishockeyrinkens läktare och reklamskärmar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter toppmötet mot Timrå i lördags står SHL-nykomlingen Brynäs som serieledare. Foto: Markus Dahlberg

Brynässtjärnan om succéstarten: ”Vill bli bättre”

Publicerad

Inte en vanlig nykomling – så har det sagts om Brynäs IF under årets serieinledningen i SHL. Efter tretton spelade matcher toppar Gävlelaget tabellen.

Efter toppmötet mot Timrå i lördags står SHL-nykomlingen Brynäs som serieledare. Det är inte bara ovanligt för en nykomling, utan även en ovanlig situation för Gävlelaget som uppehållit sig i den nedre halvan av tabellen under större delen av 2000-talet.

”Ett kvitto”

– Det är ett kvitto på att vi har gjort något bra. Vi ska fortsätta och inte vara nöjda, säger Brynässpelaren Victor Söderström.

Brynäs har ett stjärnspäckat SHL-lag på pappret, med överlägset mest spelarrutin från världens bästa liga NHL i Nordamerika.

Inför säsongen fanns frågetecken kring hur hemvändarna skulle anpassa sig till spel i Sverige. Hittills har frågetecknen bytts ut mot utropstecken.

– Jag struntar i att vi är serieledare eller en ovanlig nykomling. Det som är viktigt är att fokusera på hur vi kan bli bättre, Niklas Gällstedt, tränare Brynäs IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.