Arbetare i säkerhetsutrustning utför byggen i en stadsmiljö, omgiven av byggnadsställningar och avstängningar. I bakgrunden syns moderna byggnader och en kran som hanterar material. Till höger finns en man som sitter i en inomhusmiljö med diffus bakgrund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förseningar i bygget vid Godisfabriken drabbar företagare i området, menar flera näringsidkare. Starta klippet och hör dem berätta. Foto: SVT

Bygget av Godispalatset i Gävle försenat – får kritik från företagare

Publicerad

Inflyttningen till det 15 våningar höga Godispalatset i Gävle har börjat. Men prestigebygget vid den gamla Ahlgrenstomten är kraftigt försenat – vilket skapar irritation bland näringsidkande hyresgäster.

Fastigheten, som ligger i bostadsområdet Godisfabriken, är redo för inflytt. Torget som ska binda ihop området är dock fortfarande en byggarbetsplats.

Nu menar företagare att situationen skapar stora problem för affärerna.

– Det är väldigt svårt att driva affär under de förutsättningarna, säger Mikael Dilén, handlare vid torget

Gavlegårdarna: ”Vi gör vad vi kan”

Bakom projektet står Gavlegårdarna, som uppger att det varit oförutsägbara omständigheter som orsakat förseningarna. Bland annat pandemin och stopp i Suezkanalen.

– Vi gör vad vi kan för att minimera de störningar som företagarna har, säger Lars Bergmark, affärsutvecklingschef på Gavlegårdarna.

Så bemöter Gavlegårdarna kritiken

Man som tittar in i kameran

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet bemöter Lars Bergmark, affärsutvecklingschef, kritiken kring det försenade bygget vid Godisfabriken. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.