Hur håller du nere kostnaderna på matkvittot? Dela med dig av dina spartips i vår chatt!
Micke • Jag har alltid köpt produkter som har kort datum och fryst in samt utgående produkter o valt med omsorg var jag köper vad. Köpt t.ex. 10 tubar tandkräm som såldes ut för att ha ett tag. (Lånade 100kr till det inköpet) på sådant sätt, samt med att räkna varje dag saldo delat I antal dagar till utbetalning, har jag fått det att gå runt. Jag lever på sjukersättning med 3 pojkar halvtid. Som det blivit nu med prisökningar har vi inte längre råd med chips fredagar, eller äta tacos osv. Gränsfall att ha råd med skolresorna åt barnen.
Annelie Nilsson • Handlar klimatsmarta matkassar (20 kr/kasse; innehåller grönsaker o frukt som sorterats ut) på Lidl - ICA har något liknande. Köper torkade linser, bönor och en del grönsaker på mataffärer som drivs av invandrare från Mellanöstern; de har inga reklamutskick o färre mellanhänder vilket gör att man kan handla billigt där.
Emma • Titta på energi per krona. Vissa varor är billiga men ger inte tillräckligt med kalorier totalt. Om du har svårighet att få ihop det du behöver, tveka inte att vända dig till diakonikassa eller liknande för en extra matkasse. Om du i stället har en matkasse över, snälla tveka inte att dela med dig 🙏❤️
Monika Drugge • Att handla rena råvaror som räcker till flera rätter, laga mat från grunden och ta hand om rester har alltid gjort matpriserna lägre överlag. En hel kyckling är t.ex mycket billigare än styckdetaljer.
1 kg köttfärs räcker till en hel plåt köttbullar av hög kvalitet... Mjölkprodukter är mångsidiga tillbehör som alltid är prisvärda.
Avstår man läsk, lösviktsgodis, chips och alkohol så är maten inte så galet dyr.