Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter dubbla EM-guld bland 15-åringar tränar Edwin Lindberg från Årsunda för att även hävda sig gentemot äldre konkurrenter. Foto: Jan-Peter Eriksson / SVT

Dubbla EM-guld till starke Edwin, 15, från Årsunda: ”Vill bli bäst i världen”

Publicerad

När EM i armbrytning nyligen avgjordes i Polen lyckades 15-årige Edwin Lindberg med bedriften att få med sig dubbla guld hem till Årsunda. Han vann både med vänster och höger arm i sin klass. Nu siktar han mot nya utmaningar.

– Det är en sjuk känsla, säger 15-årige Edwin Lindberg, apropå känslan att stå högst upp på prispallen med den svenska flaggan samtidigt som nationalsången spelas i högtalarna.

Stolt visar han upp de båda guldmedaljerna, som efter segern bland 15-åringar som väger över 78 kilo, pryder bokhyllan hemma i sovrummet. Men än är han långt ifrån nöjd:

– Jag vill bli bäst i världen!

Fastnade direkt

Och redan från början, när Edwin, som tävlar för Sandvikens Armsport, provade på sporten blev han fast:

– Man kan alltid utvecklas, de minsta millimeterna i greppet och allting kan förändra så mycket. Man har aldrig lärt sig allt.

Redo för tuffare motstånd

Det märks att Edwin tar sin idrott seriöst, och träningstimmarna han lägger ner kan nog behövas eftersom det framtida motståndet blir tuffare. I slutet av september är det dags för världsmästerskap i Grekland. Och efter det kommer Edwin börja tävla mot svårare motståndare i 18-årsklassen.

– Det är sjukt bra konkurrens där, men jag tror jag kommer vara redo, säger Edwin.

Se glimtar från tävlingarna i Polen i klippet, och så hänger vi med på träningspass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.