Stefan Löfven har svarat på en elvaårig flickas brev. Foto: SVT/privat

Elvaårig Gävleflicka tycker inte om matsvinnet – statsministern håller med

Uppdaterad
Publicerad

En elvaårig flicka från Gävle har skrivit brev till statsminister Stefan Löfven (S) och nu fått ett svar. Hon skriver bland annat att hon inte tycker det är bra när företag luras i sina reklamfilmer och Stefan Löfven skriver i sitt svar att han håller med.

I sitt brev till statsministern skriver den elvaåriga flickan att hon tycker att Stefan Löfven är en bra ledare och att hon ofta tittar på videofilmer och då också ser reklamfilmer. Men hon tycker att det är ett slöseri på mat när man i reklamfilmerna har raklödder på till exempel varma pajer för att de ska se godare ut. Grädde smälter ju. I stället tycker hon att man borde ge pajerna till de som inte har råd att köpa egna pajer.

Statsministern håller med

Stefan Löfven, som nu har svarat på flickans brev, skriver att han håller med om att man ska undvika att slänga mat i onödan och poängterar att regeringen för två år sedan beslutade att ta fram en handlingsplan för att minska matsvinnet. I övrigt önskar statsministern henne lycka till med det nya skolåret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.