Åklagare Micael Dahlberg säger att allt lutar åt att mannen som är misstänkt för apoteksrånet kommer att häktas i slutet av veckan. Foto: Rikard Berglin/SVT

En vecka efter apoteksrånet i Gävle: 25-åring anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen greps i Västerås den man i 25-årsåldern som varit anhållen i sin frånvaro som misstänkt för apoteksrånet i Bomhus förra veckan. Detta var Gefle Dagblad först med att berätta.

Det var den 20 juli som den misstänkte mannen kom in på ett apotek i Bomhus i Gävle och krävde att få läkemedel. Han ska då ha uttalat ett hot om att utlösa en sprängladdning om hans krav inte uppfylldes.

– Jag kan inte svara på om någon bakomliggande drogproblematik finns, men det är uppenbart att han ville ha läkemedel utan att ha något recept, säger vice chefsåklagare Micael Dahlberg.

Häktning väntar

Enligt Micael Dahlberg är mannen inte hemmahörande i Gävle utan var på besök hos en släkting i samband med händelsen. Han har ännu inte hörts av polisen och kommer att flyttas för att sitta anhållen i Sandviken i väntan på beslut om häktning.

– Senast den 29 juli ska han begäras häktad och det tyder väl allt på just nu, säger vice chefsåklagare Micael Dahlberg.

25-åringen är sedan tidigare dömd för ett antal brott i december förra året. Det rör sig om misshandel och bedrägeri, men domarna har överklagats till Hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.