Fler begärs häktade för åldringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

I måndags häktades två kvinnor misstänkta för en rad guldstölder mot äldre, nu begär åklagaren ytterligare tre personer häktade. De misstänks ingå i samma gruppering.

I måndags begärdes två kvinnor och två män hemmahörande i Rumänien häktade misstänkta för en rad brott mot äldre där de lurar sig in i bostäder och stjäl guld. Männen släpptes i brist på bevis men brottsmisstankarna kvarstår.

Nu har polisen gripit ytterligare tre personer i Uppsala som åklagaren tror hör till samma grupp.

– Vi misstänker att de har åkt i två bilar från Rumänien till Sverige och ägnat sig åt åldringsbrott, säger Christer Sammens, kammaråklagare.

Misstänks för brott i Halmstad

De tre senast gripna är misstänkta för samma brott runt om i länet, samt brott i Söderhamn men också för ett försök till grov stöld i Halmstad.

– Det har varit åtskilligt med brott i södra Sverige. Om de här har varit inblandade kan jag inte svara på men det är inte otänkbart, säger Christer Sammens.

Stöldgodset sålt

Häktningsförhandlingar hålls i Hudiksvalls tingsrätt i morgon, samtliga nekar till brott. Häktningen av de två kvinnorna i måndags ska också omprövas i morgon.

Christer Sammens säger att bevisläget har stärkts, men något stöldgods har inte påträffats.

– Vi misstänker att man har varit ner till Tyskland och sålt undan stulet gods, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.