Snöröjning i Gävle under 2019. Foto: TT

Gävle kommun la 20 miljoner på snöröjning förra året – nu två

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har man bara lagt två miljoner kronor på snöröjning i Gävle kommun. En tiondel av vad man hade lagt på snöröjning för drygt ett år sedan.

Gröna gräsmattor i stället för decimeter med snö, och plogbilarna är ersatta av sopbilar. Så ser det ut i Gävle just nu, jämfört med för drygt ett år sedan. SVT Nyheter har varit ute och frågat Gävleborna om vad de tänker om situationen.

– Det är lite skrattretande faktiskt. Vi kan inte göra så mycket åt det. Man får bara gilla läget. Det känns ju bra att det inte är halt åtminstone. Man slipper skotta snö, säger Gävleborna Elisabeth Johansson och Solveig Gullstedt.

– Ja, det är lite konstigt. Det känns som att det skulle vara vår och inte vinter. Det blir en sen vår – eller ingen vår alls kanske, säger Gävlebon Anette Holmstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.