• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eskilstuna i Södermanlands län. Det brinner i en garagelänga på Klostergatan i Eskilstuna med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik Persson från Gävle kunde ta hem SM-titeln även i år. Dessutom delades prispallen med två andra Gävleåkare. Foto: svt

Gävle tog trippelmedalj i vattenskoter under SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

I helgens tävlingar under SM-veckan i Västerås lyckades Gävle Jet Racing Club ta hem samtliga medaljer i en av klasserna. I klippet visas avgörandet när rutinerade Erik Persson tar hem segern.

Liksom förra året tog Erik Persson hem segern i Aquabike Runabout GP4. Men det satt långt inne och i finalen fick han fick kämpa mot en yngre konkurrent från Gävleklubben, Pontus Landbäck.

– Jag har själv lärt upp grabbarna jag slåss emot och även min fru så dom måste visa att dom kan köra för att få medaljen, säger Erik Persson nöjt efter tävlingen.

Bronsmedaljen togs för övrigt av Frida Persson som även hon tävlar för samma klubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.