Arkivbild. Det är mycket halt på vägbanan längs E4 mellan Gnarp och Sundsvall. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Halka och olyckor efter måndagens snöväder i Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen har flera trafikolyckor ägt rum i länet. Under förmiddagen krockade en buss men en personbil.

Strax innan klockan elva kom larmet om att en buss krockat med en personbil i Ockelbo. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen men de inblandade ska ha klarat sig med lindringa skador. Olyckan hände vid Silverkällan, längs väg 272. Enligt räddningstjänsten ska det vara väldigt halt på vägen.

Snön ställer till det

Måndagens och nattens väderomslag och snöväder har ställt till det i trafiken på flera håll i Gävleborg. Enligt Trafikverket har det varit halt på länets vägar under tisdagsmorgonen och Sveriges Radios trafikredaktion rapporterar att det är mycket halt på vägbanan längs E4 mellan Gnarp och Sundsvall.

Olycka i Hudiksvall

Runt klockan nio i morse inträffade även en trafikolycka i Hudiksvall. Olyckan ägde rum strax söder om staden, vid vägkorsning mellan E4 och riksväg 84. I nuläget ska vägen vara fri och trafiken rulla på som vanligt.

Enligt trafikverket finns det risk för besvärligt väglag i hela länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.