Rolf Vahlund framför trasig hiss.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Körförbud.” Hör Rolf Vahlund om bekymren som den trasiga hissen ställer till med och hyresvärden om den långsamma reparationen. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Hissen trasig i en månad – 87-årige Rolf: ”Gränsen nådd”

Publicerad

63 trappsteg upp bor Rolf Vahlund, 87. Hissen är en förutsättning för att han ska ta sig ut så ofta som han vill men nu har den varit trasig i en månad.

– Man känner sig instängd, säger han.

I trappuppgången på Brunnsgatan i Gävle är hälften av hyresgästerna över 70 år så hissen är viktig för många. Dessutom ligger tvättstugan i källaren.

Sedan andra veckan i juli är hissen belagd med körförbud, vilket Gefle Dagblad var först med att berätta om. Hissen klarar inte av att stanna i nivå med våningsplanen och bromsbeläggen behöver bytas.

Långa leveranstider

Prognosen för när felet ska vara åtgärdat har flyttats fram, senaste budet är vecka 37.

– Det är tyvärr väldigt långa leveranstider. Reservdelarna behöver tillverkas i Italien, mitt under brinnande semester där Sverige och halva Europa stannar upp, säger Roland Strömberg, operativ chef på Gästrike fastigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.