cheerleaders

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilma, Edith och Lova har gjort cheerleading till en livsstil och siktar högt inför tävlingarna. Med DM, SM och VM på agendan är de alltid redo att anta utmaningen i superhjälteläge. Foto: Madlyn Alabdullah

Hudiktjejer om cheerdancing: ”Mer än bara ett hopp”

Publicerad

I Hudiksvall ägnar Lova Thunström, Edith Bergman och Vilma Stark många timmar åt cheerleading, där de kombinerar synkroniserad dans med akrobatik. Med kommande tävlingar som DM, SM och VM i sikte drivs de av en stark passion och stora drömmar.

Sedan barndomen har Vilma, Lova och Vilma tränat hårt och tävlar nu i Double cheerdancing, där två personer uppträder med en tredje som reserv ifall någon blir skadad.

Med kommande tävlingar som DM, SM och VM i sikte, är tjejerna fast beslutna att nå sina mål. Deras drömmar är stora, och trots de intensiva träningspassen är deras passion för sporten starkare än någonsin.

– Det krävs mycket, och vi lägger många timmar på träning och att planera vårt dansnummer. Men det är superkul när vi ser resultatet och vinner, säger Vilma Stark.

Följ med tjejerna på en träning för att se och höra mer om dansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.