En kvinna och en man i bakgrunden syns det att renoveringsarbete pågår

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kärleksstigen i nytt ljus. Det populära gångstråket kring Lillfjärden i Hudiksvall får en uppfräschning för ökad trygghet och inspiration. Klicka på videon för att höra parkenhetschefen Anna-Karin Vallin berätta mer om Kärleksstigens makeover. På bilden syns även Christer Sidfäldt som leder arbetet. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Kärleksstigen i Hudiksvall ska bli ljusare och tryggare

Publicerad

Ett av Hudiksvalls populäraste gångstråk, Kärleksstigen, ska få sig en rejäl uppfräschning och göras om för att ge en ökad känsla av trygghet.
– Vi hoppas att fler kommer att kunna nyttja och använda den, säger Anna-Karin Vallin, chef för parkenheten inom kommunen.

Kärleksstigen är sedan många årtionden ett populärt gångstråk, inte bara för förälskade par, utan för många Hudikbor som gillar att ta en tur kring Lillfjärden i centrala Hudiksvall. Sedan förra veckan är ombyggnadsarbetet i full gång.

– Den delen har upplevts av många som otrygg, speciellt då inspirationsträdgården i början av kärleksstigen, säger Anna-Karin Vallin, chef för parkenheten Hudiksvalls kommun.

Arbetet beräknas bli klart om någon vecka, något som Hudiksvalls Tidning var först med att berätta om.

Hör Anna-Karin Vallin berätta i videon ovan vad kommunen gör för att öka känslan av trygghet.

Inspirationsträdgården

Sedan 2001 finns en inspriationsträdgård i början av Kärleksstigen. Den visar rosor och perenner som är härdiga för södra Norrland.Hudiksvalls kommun har skapat trädgården tillsammans med lokalavdelningarna Svenska Rosensällskapet och Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.