För att en bilbingokväll ska gå ihop för Näsviken IK krävs det över 100 spelare. Föreningen lämnade därför in ett förslag om att få göra kluster om 50 bilar med 500 meters mellanrum. I klustren skulle det vara 15 meter mellan bilarna. Man skulle ha personal i skyddskläder som skulle kontrollera brickor och ta betalt.
– Både smittskyddsläkaren och den lokala polisen tyckte att vi hade hittat en bra lösning. Men man lämnade beslutet vidare på nationell nivå och där blev det stopp, säger Åke Nilsson, ordförande för bingosektionen och konstaterar att bilbingon dragit in miljoner klubben sedan starten på 1960-talet.
Det var tillståndsenheten vid polisen som stoppade förslaget.
Bilbingo spelas på andra håll
På andra håll i landet så spelas det bilbingo för fullt. Men det sättet att lösa problemet tycker man inte är bra hos Näsvikens IK.
– Det blir inte coronasäkare bara för att man, som spelare, blir tvångsmedlem i en förening, säger Jan-Åke Larsson, ordförande för Näsvikens IK
Hör Åke Nilsson berätta om föreningens coronasäkra förslag och konsekvenserna om de inte får in pengar igen från bilbingon.
Kort om Näsvikens IK
Näsvikens IK bildades för precis 70 år sedan – i maj 1950.
Den huvudsakliga verksamheten under åren har varit fotboll och skidåkning. Den huvudsakliga inkomsten sedan 1960-talet är bingoverksamhet.
Föreningen äger sin egen fotbollsanläggning Forssåtunet där man har två fullstora planer, sju-mannaplaner av gräs. Man har också en stor ridanläggning på området som man hyr ut till en ridklubb. Dessuom äger man elljusspåret i Näsviken.
Föreningens störta talang är fotbollsstjärnan Tomas Brolin. 1991 lockades 8 000 åskådare till Forssåtunet när han kom dit med det Italienska proffslaget Parma för en vänskapsmatch mot IFK Norrlöping.