”Den misstänkte personen kommer att förhöras senare i eftermiddag”, säger kammaråklagaren Annika Hessel under tisdagen. Foto: SVT/arkivbild

Kvinna hittad avliden i bostad i Hudiksvall – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm kontaktar polisen med anledning om ett hjärtstopp. Omständigheter på platsen gör att polisen misstänker att brott kan ligga bakom dödsfallet.

På plats i en bostad anträffas en kvinna livlös, något som får ambulanspersonal att påbörja livräddande insatser, utan positiva resultat.

Enligt polisen befann sig en man i bostaden som tidigare haft någon form av relation till kvinnan. Han grips misstänkt för mord, alternativt dråp och anhålls senare efter beslut av åklagare.

– Det pågår en förundersökning och åklagare har tagit över ärendet. Ambulanspersonal på plats fattade misstankar om att polis behövdes på plats, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisregion Mitt.

Bostaden har spärrats av och en teknisk undersökning genomförts på platsen. En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att slå fast dödsorsaken. Ett inledande förhör har hållits med den misstänkte.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Åklagaren kan inte ge fler detaljer i ärendet i nuläget.

– Den misstänkte personen kommer att förhöras senare i eftermiddag, säger kammaråklagaren Annika Hessel under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.