Räddningstjänsten släckte under fredagskvällen en lägenhetsbrand i Ljusne. Branden ska ha orsakats av eldning i spritkök. Foto: Daniel Sjöholm

Lägenhetsbrand i Ljusne efter eldning i spritkök

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen ryckte blåljuspersonal ut till en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Ljusne. Enligt polisen ska branden ha uppstått efter att det eldats i ett spritkök i lägenheten.

Larmet kom vid halv åtta-tiden under fredagskvällen och efter att räddningstjänsten fått kontroll på branden ska man enligt polisen ha konstaterat att det eldats i ett spritkök inomhus.

En person ska ha förts till sjukhus men skadorna ska inte ha varit livshotande. Polis spärrade av platsen och upprättar en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är mer eller mindre totalskada på lägenheten, säger Magnus Jonsson som är vakthavande befäl hos räddningstjänsten. Ett par intilliggande lägenheter drabbades, enligt Magnus Jonsson, av rökspridning och ventilerades med fläktar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.