En nattlig scen där flera personer observerar en byggnad som brinner intensivt. Röd och orange eldslåga syns på taket och en brandbil är parkerad i närheten. Brandmän arbetar för att släcka elden, medan flaggor svajar i vinden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden blev dramatisk inne i centrala Edsbyn. Foto: Foto: Daniel Sjöholm

Lägenhetshus i Edsbyn totalförstört i brand

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i Edsbyn, Ovanåkers kommun fattade eld natten till söndag. Branden blev våldsam och byggnaden har under natten brunnit ned. Ingen person har skadats.

Strax innan klockan 01 larmades räddningstjänsten till det övertända flerfamiljshuset som är två våningar högt.

– Det brinner för fullt. Vi gör allt vi kan för att försöka rädda byggnaden, men det kan bli att den får brinna ner, sade Håkan Eriksson, larm- och ledningsbefäl vid räddningstjänsten, till SVT Nyheter.

Lägenheterna har evakuerats och ingen boende ska ha kommit till skada. Det ska även finnas en nedlagd butik i fastigheten.

– Det är fortfarande spridningsrisk till närliggande byggnader. Vi kanske behöver evakuera boende även där, sade Håkan Eriksson.

Släckningsarbetet väntas fortgå till 07 på söndagsmorgonen.

Ingen spridning till fler byggnader

Vid 07.30 uppgav Robert Lassar, larm- och ledningsbefäl, att branden är under kontroll och eftersläckning pågår. Endast en brandstations personal är kvar på platsen.

– Det har inte spridit sig till någon annan fastighet, sade han till SVT på morgonen.

Eftersläckningen väntas pågå under söndagen då det är mycket glöd kvar efter den nedbrunna byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.