Kusken Peter Eriksson har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att hästen sparkat bakut och träffat honom i huvudet. Foto: Foto-Micke

Läget oklart för Bollnäskusken Peter Eriksson efter olyckan

Publicerad

I måndags inträffade en olycka på Rättvikstravet. Kusken Peter Eriksson från Bollnäs flög ur sulkyn efter att en häst sparkat sig loss, och flögs därefter till sjukhus i Dalarna med ambulanshelikopter.

Därefter berättade hans bror, Ulf Eriksson, att han var talbar men att han skulle flyttas till ett sjukhus i Uppsala för operation.

Nu berättar Ulf Eriksson att läget med kusken fortsatt är oklart.

– Han hålls fortfarande nedsövd efter operationen, säger Eriksson till Expressen.

Peter Eriksson är till vardags tränare på Bollnästravet, där stämningen är orolig efter beskedet, berättar travbanechefen Stefan Samuelsson.

– Det är klart att det är hemskt och tragiskt när travsporten drabbas av en olycka. Det känns extra hårt för oss när det är en tränare i Bollnäs som dessutom sitter med i vår styrelse, säger Samuelsson till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.