Hilda står framför sin husbil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hilda Dahrén från Edsbyn har byggt om sin skåpbil till en liten campvan, vilket gör att hon när som helst kan packa och åka på äventyr. I klippet berättar hon om sin första resa med husbilen. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Liten stuga på hjul – Hilda, 26, byggde en egen husbil

Uppdaterad
Publicerad

Hilda Dahrén i Edsbyn gjorde om sin första bil till en campvan för att spontant kunna övernatta i naturen. Den första turen skulle gå till Sälen – men hon hamnade någon helt annanstans.

– Jag tycker verkligen att man ska testa det. Oavsett ålder, oavsett händighet, säger hon.

För 26-åriga Hilda, som bor i Edsbyn och jobbar som lärare, är naturen en väldigt viktig del av livet. Hon älskar att vandra, fiska och utforska nya platser. Inspirerad av många på sociala medier som under pandemin byggde om sina bilar till campvans, bestämde sig Hilda att göra samma sak. Hennes första bil blev ombyggd till en liten husbil, något som Ljusnan var först med att berätta.

Kompisarna skeptiska

– Mina kompisar var väl lite skeptiska i början till att min första bil skulle bli en husbil, men nu tycker alla att det är en superkul idé och alla vill gärna följa med, berättar Hilda.

Hur mycket kostade det att bygga om skåpbilen?

Nästan ingenting, det är så mycket återbruk i den lilla bilen. Jag hade tur att min pappa höll på att renovera sin stuga, så många grejer kommer därifrån. Jag har kanske lagt max 2000 kronor sammanlagt på saker som jag inte hade.

I videon ovan berättar Hilda mer om sin husbil och sin första resa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.