Foto: SVT Gävleborg

Misstänkte mördaren: ”Det gick åt helvete, jag högg han”

Uppdaterad
Publicerad

Det var mordoffret själv som ringde 112 och sa att han har blivit knivhuggen. Han avled senare och nu åtalas en man i 30-årsåldern för brottet.

På morgonen 26 juni i år kom en man i 30-årsåldern hem till sin bostad i Hamrånge, norr om Gävle, efter en resa. Några minuter senare ringer han 112 och säger att han har blivit knivhuggen.

Åtalet: Gjorde inbrott i offrets hem

I åtalet finns vittnesuppgifter och information i den åtalades telefon som visar att han har gjort inbrott i offrets hem medan offret var bortrest. Bara minuter innan offret kommer hem, och skadas så allvarligt att han senare avlider, filmar gärningsmannen inuti offrets garage.

Det grova våldet i Gävleborg

Misstänkte mannen: ”Jag har huggit honom”

Den misstänkte gärningsmannen har haft kontakt med en annan man, om saker som tillhör offret, som han ville sälja. Det visar information i den mordåtalades telefon.

Och till samma man säger den åtalade i ett samtal: ”det har gått åt helvete” och ”jag högg han”. Även till ett annat vittne säger han ”jag har huggit honom”.

Gömde sig under en säng i en husvagn

Den åtalade greps senare under morddagen. Enligt åtalet hade den misstänkte gärningsmannen gömt sig under en säng i en husvagn som stod på hans familjs gård.

Enligt analysprotokoll var den åtalade påverkad av narkotika under gärningen. Den åtalade förnekar brott.

Hör hur det lät i juni när polisen arbetade med undersökningen, i klippet nedan.

Tre polistekniker står och pratar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon när polisen undersöker mordplatsen i slutet av juni i år. Foto: Mikael Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Det grova våldet i Gävleborg

Mer i ämnet