Man med tillhygge slog personer i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En aggressiv man som attackerade flera personer och fordon i Gävle har nu anhållits. Minst två personer rapporteras skadade av ett tillhygge innan polisen grep mannen.

Polisen fick vid elvatiden in flera samtal om en utåtagerande man på Lasarettsvägen i Gävle. Mannen, som ska ha varit aggressiv både mot förbipasserande och fordon, slog flera personer med någon form av tillhygge. Minst två personer har skadats.

Flera polispatruller beordrades till platsen där mannen, som är i 30-årsåldern, kunde gripas.

Polisen fortsätter utreda incidenten och arbetar med att få en klarare bild av vad som har hänt. Händelsen rubriceras just nu som grov misshandel och mannen är nu anhållen.

– Vi har ännu ingen klar bild över hur många personer, fordon eller annat som har blivit skadade, men vi är just nu på platsen och sjukhuset för att reda ut antalet skadade och hoppas även kunna prata med de drabbade för mer information, berättar Magnus Jansson Klarin presstalesperson polisregion Mitt.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.