I bilen satt en 18-åring och tre 15-åringar. Vittnet Leif Hammarström: ”Det här har gått mycket snabbare än 70 kilometer i timmen”. Foto: Privat

Minderårig misstänkt förare i Hoforskrasch

Uppdaterad
Publicerad

Föraren till den bil med fyra ungdomar som kraschade in på en villatomt i Hofors häromdagen misstänks vara minderårig. Det var Arbetarbladet först att rapportera om.

Det var under natten till måndagen som en bil körde av vägen, voltade och kraschade på en villatomt i Hofors. I bilen satt tre 15-åringar och en 18-åring.

Polisen vill inte säga den exakta åldern på föraren. Däremot bekräftar de att personen är under 18 år.

I samband med händelsen upprättades en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Nu har även anmälningar om olovlig körning samt tillåtande av olovlig körning tillkommit.

Vittnet: ”Då flinade polisen”

Enligt vittnet och villaägaren Leif Hammarström ska ingen av personerna i bilen varit påverkad, då polisen testade för alkohol på plats, och ungdomarna själva ska ha hävdat att de inte körde snabbt.

– De sa till polisen att de körde i 70 kilometer i timmen, men då flinade polisen bara. Det här har gått mycket snabbare än 70, säger Leif Hammarström.

Endast en av ungdomarna fördes till sjukhus med ambulans, lindrigt skadad. Resten fick uppsöka läkarvård vid behov.

Uppdatering 17/7:

Mamman dementerar

I en intervju i Arbetarbladet uttalar sig mamman till 18-åringen som var i bilen. Hon säger sig vara förvånad över polisens uppgifter om en minderårig förare.

– Det var min son som körde och han är 18 år. Det var inte killen som är 15, berättar mamman för tidningen.

I klippet nedan: Här landar bilen framför Leifs ytterdörr.

Övervakningsbild som visar bil som landat framför port/Undersidan av bilen, fotograferade på dagen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se övervakningsfilmen på när bilen landar framför ytterdörren, och förödelsen på tomten. ”De hade änglavakt”, säger Leif Hammarström. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.