Johan Jansson, köksansvarig på Bromangymnasiet, har varit med om liknande händelser tidigare med fynd av insekter i grönsaker.
– Ja, inte för mig, men jag har sett det förut.
Vad beror det på?
– Det beror på att när man odlar grönsaker så finns det självklart risk för att insekter kan hamna i grönsakerna. Och det var så det var i det här fallet också.
Varför fanns de i broccolin?
– Förmodligen för att det är en ekologisk broccoli, den är inte så besprutad så det händer lätt att det kommer med lite kusar i grönsakerna.
Vad gör ni för att det inte ska upprepas igen?
– Vi har haft kontakt med vår leverantör. De vet vilken grönsak det handlar om, nu ligger bollen hos dem, säger Johan Jansson.
Han tillägger att det inte är farligt att få i sig de döda insekterna, men han beklagar att de inte upptäckte förekomsten tidigare.
Efter upptäckten har cirka 50 kilo fryst broccoli lagts åt sidan i en frys i skolköket, och ska troligen skickas tillbaka till leverantören.
I klippet berättar Johan Jansson mer om krypen i broccolin, vad skolan gör nu – och om vad man serverade till lunch under fredagen.