En skjutningen har inträffat på en kroggata i centrala Gävle – se SVT:s livesändning från platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En stor blodfläck” – SVT:s reporter på plats från kroggatan i centrala Gävle där en skjutningen har inträffat. Foto: Rickard Berglin/SVT

Man död efter skottlossning i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit och två personer är skadade efter en skottlossning på Drottninggatan i centrala Gävle under natten till söndagen.

– Det är en plats i centrala Gävle där det befunnits sig mycket människor. Så en hel del personer har sett och hört händelsen, säger Mathias Rutegård på polisen.

Flera personer larmade polisen vid halv fyra-tiden på morgonen om höga smällar.

På platsen hittades en skottskadad man och han fördes med ambulans till sjukhus. Polisen berättar att han fick livräddande insats på plats.

Dödsskjutningen i centrala Gävle

Man död efter skotten

Men hans liv gick inte att rädda. Under söndagsförmiddagen meddelade polisen att en man i 25-årsåldern har avlidit.

Ytterligare två män har skadats i samband med händelsen. Polisen skriver att deras skador inte ska vara livshotande. En av männen har blivit skjuten i benet – den andra i armen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i centrala Gävle

Mer i ämnet