Skylt med texten ”AVSPÄRRAT” märkt med en varning om avspärrning enligt rättegångsbalken, hängande på en dörr i centrala Gävle. I bilden syns även ett avspärrningsband med texten ”CROSS” i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man har förts till sjukhus efter att ha anträffats skadad i centrala Gävle på lördagsmorgonen. Foto: Rikard Berglin/SVT

Misstänkt mordförsök i centrala Gävle – kvinna gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man anträffades skadad i centrala Gävle på lördagsmorgonen. Mannen har förts till sjukhus och en kvinna är gripen misstänkt för mordförsök.

Larmet kom till polisen klockan 07.49 på lördagsmorgonen.

– Vi får samtal om att en man anträffats skadad. När patrullen kommer dit bedömer man att han behöver ambulans, så han förs till sjukhus, säger Linda Winge, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Kort därefter grips en kvinna, misstänkt för mordförsök. Både mannen och kvinnan är i 30-årsåldern.

– De två är inte obekanta med varandra, säger Linda Winge.

Vid 08.30-tiden är polisen fortfarande kvar på platsen med ett par resurser. Man har utfört dörrknackning och hållit förhör med vittnen.

Enligt ett vittne som SVT pratat med ska mannen ha knivhuggits ett flertal gånger med en kökskniv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.