Foto: SVT Grafik

Misstänkt mordförsök i Ljusne

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars svårt i Ljusne på fredagskvällen. Åklagare hävdar mordförsök och två personer är nu anhållna misstänkta för dådet.

Det var vid 21-tiden som polis, ambulans och räddningstjänst på fredagskvällen kallades till en adress i Ljusne. En man var svårt skadad i buken efter knivvåld och fördes till Gävle sjukhus för vård. Mannen är så pass allvarligt skadad att han inte har kunna höras av polis.

Två personer anhölls på måndagen som misstänkta för knivdådet, som rubriceras som mordförsök. Åklagare Christer Sammens är utredningsledare. De två personerna greps natten mot söndag.

Gävleborg – mordförsök i Ljusne

– Det är en 21-årig kvinna och en 28-årig man som är anhållna, säger Christer Sammens till SVT Nyheter Gävleborg.

Han kan på måndagen inte ge några närmare detaljer omkring vilket motiv som misstänks ligga bakom, eller vilken eventuell relation de inblandade har till varandra.

Den skadade vårdas på sjukhus och ligger enligt åklagare i respirator.

Nu ska förhör hållas med de misstänkta gärningsmännen, och händelsen utreds vidare av polisen. Sedan ska åklagare ta ställning till om en häktningsframställan ska lämnas in till tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – mordförsök i Ljusne

Mer i ämnet