• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Försvunna Jasmine sitter tillsammans med sin mormor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med hem till Solveig Åkerlind och hör henne beskriva hur året utan Jasmine varit. Foto: Privat.

Ett år sedan Jasmine, 23, försvann spårlöst – mormodern: ”Ovissheten värre än något annat”

Uppdaterad
Publicerad

Hon hade sovit över hos sin mormor. Det var sista gången Solveig Åkerlind såg Jasmine innan hon försvann. Nu har det gått ett år av oro och saknad.

– Man befarar ju det värsta, säger hon.

Jasmine Åkerlind var bara runt ett år gammal när hon flyttade permanent till mormodern tillsammans med sin äldre syster.

– Det var vi tre mot alla andra, säger Solveig Åkerlind och ler.

Den starka relationen mellan mormor och barnbarn bestod även när flickorna blev äldre. Jasmine hade en egen lägenhet men sov ofta hos Solveig ändå.

– Det var väldigt viktigt för henne att jag hade det bra. Vi pratade varje dag, det är därför det inte går ihop. Jag vill veta vad som har hänt.

Många frågetecken

Den 25 september förra året försvann Jasmine Åkerlind i ett skogsområde vid Mackmyra Whiskyby i Gävle. Sedan dess står polisutredningen still – med det finns några intressanta iakttagelse av henne.

Polisen misstänker i nuläget inget brott kopplat till Jasmine Åkerlinds försvinnande. SVT Gävleborg har försökt nå poliserna som utreder fallet men hänvisas till presstalespersonen Roland Komaromi.

– Det är ett ärende som rör en försvunnen person och då är det viktigt att bottna ur både möjligheten att hon håller sig borta frivilligt eller om kan ha hänt henne något, skriver han i ett mejl.

– Eftersom det är en öppen förundersökning kan vi aldrig lämna ut detaljerna.

Det finns många frågetecken kring försvinnandet. I klippet nedan sammanfattar SVT det vi vet om spåren och iakttagelserna som polisen utrett det senaste året.

Bild från perrongen på en kvinna som misstänks vara  försvunna Jasmine

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta vet vi om Jasmine Åkerlinds försvinnande – se klippet ovan. Foto: Polisen
Har du sett något? Vet du vad som hänt? Hör av dig till amanda.alvarsson@svt.se. Foto: SVT

Har du tips om försvinnande? Kontakta SVT

Mejl: amanda.alvarsson@svt.se

Telefonnummer: 026-457 04 00 (Gävleredaktionen)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.