Eleverna Erik Englund och Zamzam Daud Hassan ser fram emot att spela pingis i den nya idrottshallen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna Erik Englund och Zamzam Daud Hassan ser fram emot att spela pingis i den nya idrottshallen. Foto: Barbro Sellin SVT

Nu står Bergsjös nya idrottshall klar

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen invigs den nya idrottshallen i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Vi har fått en förhandstitt på lokalerna, träffat elever och de ansvariga för anläggningen.

Ungefär ett år har det tagit för bygget med en ny idrottshall att bli färdigt. Hallen har byggts ihop med den gamla byggnaden och är nu en A-hall. Den gamla gymnastiksalen blir tillsammans med simhallen en B-hall. Båda hallarna kommer att användas av elever och allmänheten.

Varje omklädningsrum kommer att ha duschar med dörr, för att det ska kännas tryggt för elever att duscha.

Hela hallen är gjord av trä och projektkostnaden ligger på omkring 54 miljoner kronor. Den nya spelplanen är 800 kvadratmeter stor.

– Det känns jätteroligt att vi kan leverera något som kan hålla 70 till 90 år framåt, säger Hans-Åke Oxelhöjd, projektledare.

Den nya idrottshallen. Foto: Barbro Sellin SVT
Trappen ner till hallen är i ljust trä. Foto: Barbro Sellin SVT

Hallen går att dela med en skiljevägg. Föreningar och privatpersoner kan boka hallen digitalt via kommunens sida och kostnaden är 400 kronor per timme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.