Nyheter från dagen: 1 augusti

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg torsdagen den 1 augusti.

En ung kvinna från Gävle frias för ett uppmärksammat mord på en 17-åring kille i Norrköping som sköts till döds i december förra året. Kvinnan döms däremot till 12 års fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott för en skjutning mot en lägenhet i Norrköping som skedde i november samma år.

Kvinna som döms för mordförsök och hennes försvarsadvokat Viktor Banke

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Banke företräder 20-åringen. Se och hör mer i klippet om vad han tycker om domen. Foto: Polisens förundersökning/pressbild

Blinkade reklamskyltar, hyllmeter med retrospel, och arkadmaskin i köket. Linus Axelssons hem utanför Bollnäs liknar mer en tv-spelsbutik än en lägenhet. I den hittar man Sveriges största Super Nintendo-samling.

Linus Axelsson från Bollnäs framför en vägg av Nintendo-spel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är lite som att köpa tillbaka barndomen”, säger Linus Axelsson. Foto: Magnus Esser Bengtsson

Norska exporten, tidernas sämsta spel och spelet som var för vågat för Europa. Tv-spelssamlaren Linus Axelsson från Bollnäs visar upp några rariteter från sina hyllor.

Linus Axelsson från Röste utanför Bollnäs håller upp ett Super Nintendo-spel framför en hyllvägg av tv-spel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se rymdspelet med det oväntade omslaget och andra udda titlar när Tv-spelssamlaren Linus Axelsson visar upp några av sina guldkorn. Foto: Magnus Esser Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.