Nyheter från dagen: 12 juli

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg fredagen den 12 juli.

Två personer möts utanför en port i Uppsala en kväll i mars. En kort stund senare avlossas skott och en person träffas av en kula. Nu åtalas en man i 20-årsåldern från Hudiksvall för medhjälp till mordförsök.

polisen har spärrat av och två män

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen åtalas för medhjälp till mordförsök, men varken motivet eller själva skytten är känd för åklagaren. Hör mer i klippet ovan. Foto: Christoffer Urborn/Polisens förundersökningsprotokoll

Från och med denna veckan och tre veckor framåt kraftsamlar kustbevakningen mot fylleri till sjös. – Det ska vara vara nyktert såväl när man kör bil som båt, säger Tony Holmberg på kustbevakningen Gävle.

Tony Holmberg, stationschef på kustbevakningen i Gävle, framför en båt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Magnus Esser Bengtsson

Marknadsföring, budgetering och varumärkesstrategi. Det står på agendan på Nuftaliem Abraham sommarjobb i Sandviken där han lär sig om att driva eget företag.

Ungdom som lär sig om företagande sitter mitt emot sin lärare på sommarjobb i Sandviken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nuftaliem Abraham är en av åtta gymnasielever i Sandviken som lär sig om företagande under sommaren. Foto: Magnus Esser Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.