Nyheter från dagen: 14 oktober

Uppdaterad
Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg måndagen den 14 oktober.

En buss med 46 skolelever har vält av vägen på Blacksåsberget sydväst om Forsa i Hudiksvalls kommun. Ingen ska dock ha fått allvarliga skador.

En delad bild som visar en olyckad lastbil som ligger på sidan i en skogsområde till vänster och en person som pratar med en mikrofon till höger. Lastbilen är delvis gömd bland träden, medan personen står på en grusväg med skog i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bussen välte på en mindre skogsväg sydväst om Forsa under måndagen Foto: Privat/SVT/Lari Honkanen

Det är fritt fram att dricka vattnet i Bollnäs igen. Provsvaren efter det misstänkta sabotaget mot en vattenreservoar visar att vattnet är tjänligt, meddelar Bollnäs kommun.
– Det här beskedet är en stor lättnad, säger kommunchef Helena Tillstrand.

En person står framför en grå betongvägg täckt av färggraffiti, med höstlöv som ligger på marken. I bakgrunden syns en öppen dörr som leder in i en byggnad. Personen bär en ljusgrå jacka och en mörk skjorta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ylva Jedebäck Lindberg, vd för Helsingevatten, framför ingången på vattentornet i Bollnäs. Hör henne berätta i videon om inbrottet. Foto: Rikard Berglin/SVT

Jobbintervju med en tvist – eleverna tar plats i intervjurummet på Staffangymnasiet. Genom att sitta med i intervjuer och ställa egna frågor, får de inte bara insikt i rekryteringsvärlden utan också en chans att påverka vilka som blir deras framtida lärare.

Elever sitter med på jobbintervju.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Staffangymnasiet i Söderhamn får eleverna vara med på anställningsintervjuerna av nya lärare. SVT inifrån skolan visar hur det går till i videon. Foto: Stefan Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.