Nyheter från dagen: 15 oktober

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg tisdagen den 15 oktober.

En person sitter anhållen misstänkt för att ha anlagt lägenhetsbranden i Edsbyn den 6 oktober, branden rubriceras som grov mordbrand.

Detaljerad vy av en plats som drabbats av en brand, med jämna ruiner och nedbrunna byggnadsdelar. I bakgrunden syns en intakt byggnad och ett ljust blått himmel. Rester av bråte och aska är spridda över området, vilket vittnar om den förödelse som orsakats. En del av en färgglad skylt kan skymtas bland rubbningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Få reda på mer om den misstänkta personen i klippet. Foto: Magnus Esser Bengtsson/ SVT

Under den senaste partiledardebatten i SVT diskuterades bland annat tre samhällsfrågor. SVT inifrån skolan har frågat elever om köttkonsumtion, straffmyndighetsåldern och mobilförbud.

Debatt med flera talare på podium till vänster, och två personer som sitter vid ett bord i en restaurang till höger. På bordet finns mat och dryck.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är gott, så jag tycker inte man ska äta mindre kött”, säger eleven Ahlam Ahmed. Hör eleverna på Staffangymnasiet vad de tycker i de olika frågorna. Foto: Stefan Larsson

Ett år har gått sedan en familj insjuknade i Söderhamn och fördes till sjukhus där fyraåriga dottern avled. De hade förgiftats – men hur är fortfarande oklart.

I bild till vänster: Gravsten tillhörande fyraårig flicka som dog av förgiftning. I bild till höger: SVT-reporter framför en avspärrad lägenhet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur kunde fyraåriga flickan förgiftas och dö? Se hur rapporteringen kring giftmysteriet i Söderhamn har låtit under året som gått. Foto: Lari Honkanen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.