• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Nyheter från dagen: 19 september

Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg torsdagen 19 september.

Höj parkeringsavgifterna i centrum. Det föreslår samhällsbyggnadsnämnden som en av åtgärderna för att öka tillgången på parkeringsplatser.

Anders Ekman (C), ordförande för Gävles samhällsbyggnadsnämnd, utanför rådhuset i Gävle.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar några bilister vad de tycker om förslaget och Anders Ekman (C), ordförande i Gävle samhällsbyggnadsnämnd svarar på varför de vill höja p-avgiften Foto: Stefan Larsson/SVT

16-åringen hade bara varit i sitt nya familjehem i Hälsingland i en månad när han plötsligt försvann. Nu ställs han inför rätta misstänkt för en mordbrand i Sundsvall, sannolikt på uppdrag av det kriminella Dalennätverket.

En delad bild som visar två scener. Till vänster sitter en person på en stol med en träpanel i bakgrunden, klädd i en ljusgrå tröja. Han lyssnar på vad den svartklädde anonyma mannen pratar om.  Till höger visas tre personer utomhus vid en bil, där två står nära bilen och en delvis vänder bort. Det är när de äldre kriminella hämtar upp tonåringen på tågstationen i Sundsvall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den familjehemsplacerade 16-åringen försvann plötsligt hemifrån – några dagar senare satt han hos polisen misstänkt för att ha försökt bränna ner en villa i Sundsvall. I videon berättar familjehemspappan om vad som hände. Foto: Peter Nässén/SVT, polisens förundersökning

Invånare har samlats utanför Kulturhuset i Hudiksvall idag inför den första förhandlingsdagen för att markera motstånd mot gruvan i Bricka.

Manifestation i Hudiksvall om Brickagruva

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den första förhandlingsdagen började med en manifestation mot gruvprojektet i Bricka. Utanför Kulturhuset i Hudiksvall samlades hundratals personer för att visa sitt motstånd. Klicka på videon för att höra deras åsikter. Foto: Madlyn Alabdullah

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.