Nyheter från dagen: 26 september

Uppdaterad
Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg torsdagen 26 september.

Tommy Östlin bodde granne till den bostad där branden i Sandviken troligen startade på torsdagsmorgonen. Även hans hem förstördes.

Man med brandfordon i bakgrunden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tommy Östlin förlorade allt i branden. Hör honom berätta i videon. Foto: SVT

Timmar efter att radhusbranden i Sandviken bröt ut på torsdagsmorgonen såg en uppmärksam brandman en liten hund på altantaket till en av lägenheterna. SVT:s reporter lyckades fånga hela räddningsinsatsen.

En brandman håller en liten svart hund i en filt, omgiven av grön gräs och en byggnad i bakgrunden. Det ser ut som en räddningssituation efter en brand. I bakgrunden syns andra brandmän och utrustning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när räddningstjänsten räddar Holly från altantaket. Foto: Amanda Alvarsson/SVT

I maj kom först ett besked om att Bollnäs lägger ner sitt damlag i bandy. Beslutet drogs tillbaka, men istället drog sig Edsbyns damer ur sin serie.

Det är problematiskt med svajigheten på damsidan, tycker Elin Ivarsson, ungdomsansvarig inom SAIK bandy. Men hon ser hopp längre ner i åldrarna.

Delad bild. Damlag tränar bandy i Edsbyn och porträttbild kvinna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Ivarsson, ungdomsansvarig inom SAIK bandy, ser hoppfullt på framtiden trots svajigheten kring flera damlag i bandydistriktet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.