Nyheter från dagen: 3 juli

Uppdaterad
Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg onsdagen den 3juli.

Trots skärpta regler och myndigheternas insatser fortsätter olagliga körskolor att vara ett stort problem. Det menar Transportstyrelsen och seriösa trafikskolor. I Hudiksvall märker körlärare att det finns flera personer som är handledare och tar betalt utan att vara registrerade som körskola.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikläraren Sylvia Krohn belyser allvaret i problemet med illegala körlektioner i Hudiksvall. Foto: Madlyn Alabdullah

Efter strejken: Vårdförbundet kräver regionen på 20 miljoner kronor

Vårdpersonal tvingades felaktigt till skyddsarbete under den nyligen avslutade strejken och övertidsblockaden – det menar Vårdförbundet som nu kräver 20 miljoner kronor i skadestånd av regionen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför kräver Vårdförbundet region Gävleborg på skadestånd. Hör förbundets avdelningsordförande Anna Bergström förklarar i klippet ovan. Foto: Rikard Berglin/ SVT
  • Länsstyrelsen: Ja till stor havsvindpark utanför Hudiksvall

Länsstyrelsen Gävleborg föreslår att regeringen säger ja till bygget av en stor havsbaserad vindkraftspark utanför Hudiksvalls kust. Projektet har fått namnet Eystrasalt Offshore och ansökan avser 256 vindkraftverk med maximal totalhöjd om 370 meter.

Vindkraftsparken kan etableras 60 kilometer från kusten. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.