Jan Myléus (KD) och William Elofsson (M) står framför fritidsgården Treffen i Sätra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör politikerna om vad de planerar att göra framåt efter fredagens skjutning i Sätra. Foto: Stefan Larsson/SVT

Politikernas drag efter skjutningen på Treffen: ”Förhindra rekrytering av unga”

Uppdaterad
Publicerad

Fritidsgården Treffen pekades under en våldsvåg förra hösten ut som en nyckel i arbetet mot otrygghet och gängkriminalitet. Att maskerade personer gick in och sköt en person i fredags är ett ”hårt slag” och ”flera gränser har passerats”, menar politikerna Jan Myléus (KD) och William Elofsson (M).

Det finns många känslor hos människor i Sätra efter den senaste skjutningen i fredags, när maskerade personer gick in på fritidsgården Treffen och sköt en person.

Fritidsgården stängd

Sedan skjutningen har fritidsgården hållit stängt tillsvidare.

– Styrelsen ska ha ett möte på fredag för att ta ställning till om det ska fortsätta vara stängt, säger Martina Kyngäs, ordförande för IK Sätra, som driver Treffen på uppdrag av Gävle kommun.

Flera grova våldsbrott

I oktober och november förra året skedde flera grova våldsbrott i Gävle under kort tid. Då pekade Gävle kommun ut fritidsgården Treffen som en viktig nyckel för arbetet mot gängkriminalitet och otrygghet.

Hör politikerna om vad de planerar att göra framåt för att stävja brottsligheten och främja trygghet i kommunen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.