En brandman håller en liten svart hund i en filt, omgiven av grön gräs och en byggnad i bakgrunden. Det ser ut som en räddningssituation efter en brand. I bakgrunden syns andra brandmän och utrustning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när räddningstjänsten räddar Holly från altantaket. Foto: Amanda Alvarsson/SVT

Efter branden i Sandviken – se den dramatiska räddningen av hunden Holly

Uppdaterad
Publicerad

Timmar efter att radhusbranden i Sandviken bröt ut på torsdagsmorgonen såg en uppmärksam brandman en liten hund på altantaket till en av lägenheterna. SVT:s reporter lyckades fånga hela räddningsinsatsen.

Grannen Tommy Östlin har själv ingen hund och blev förvånad när samtalet kom om att en hund hade hittats i hans lägenhet.

”Trodde båda brann inne”

– Jag sade att jag kommer och identifierar den, och då var det ju grannens. De hade två hundar och de trodde att båda brann inne men den här har tydligen klarat sig, säger han.

Radhusbranden i Sandviken

Holly bodde i lägenheten som är mest eldhärjad. På något sätt har hon lyckats ta sig över till grannen via balkongen eller altantaket.

Vad sa grannen när du ringde?

– Det är klart hon blev glad, naturligtvis. Så nu ska jag åka och lämna Holly till en kompis till grannen. Grannen har ju ingenting där hon är nu, hon fick ju lov att hoppa ut i bara täcke, säger Tommy Östlin.

Se den dramatiska räddningen av Holly i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Radhusbranden i Sandviken

Mer i ämnet