Sex personer misstänks för förberedelse till mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen slog till mot en adress i Bomhus i Gävle och grep sex personer som nu är misstänkta för förberedelse till mord.

Fem män och en kvinna är nu anhållna och även misstänkta för grovt vapenbrott. Åklagare Joakim Johansson leder utredningen men är fåordig kring gripandet som skedde natten till tisdag.

Till Arbetarbladet, som var först med att rapportera om händelsen, säger åklagaren att personerna ska ha handskats med något form av vapen.

Från södra Sverige

Fyra av personerna är i 30-årsåldern, en i 18-årsåldern och en är under 18 år. De är inte hemmahörande i Gävleborgs län utan kommer från södra Sverige, enligt åklagaren.

Utreder ni samband med våldsdåd som inträffat i området?

– Det är för tidigt att uttala sig om det – om det finns någon länk till tidigare händelser, säger Joakim Johansson, som berättar att personerna inte är kända av honom sedan tidigare.

Kan häktas på fredag

De misstänkta nekar till brott och under onsdagen och torsdagen kommer förhör att hållas. Senast på fredag kommer de att häktas eller släppas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.