En obebodd byggnad strax söder om Delsbo eldhärjades natten till tisdagen. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Skadad man hittad i samband med brand i Delsbo

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdag kom larm om brand i en obebodd byggnad utanför Delsbo, Hudiksvalls kommun. I samband med utryckningen hittades en man i behov av vård.

– Oklart vilken typ skador, om det har med branden att göra eller inte. Han anträffas där på plats men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Mannen har förts till sjukhus.

Undersökas av tekniker

Det var vid ett-tiden natten mot tisdag som larmet om branden kom. Branden var kraftig och släckningsarbetet pågick under hela natten. Byggnaden brann ner till grunden.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Platsen har spärrats av i väntan på tekniker.

Från 1800-talet

Det som eldhärjades var en bakstuga och en smedja från mitten av 1800-talet på en jordbruksfastighet som ägs av gruppboendet Staffansgården i Delsbo. Det här berättar Hudiksvalls tidning.
Det är andra gången på kort tid som Staffansgården drabbats av en brand. Det var i juni som ett mindre hus som tillhör verksamheten eldhärjades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.